Querida abuela/Älskade farmor – Emila Bergmark-Jiménez
14 augusti – 6 september 2009

Vernissage torsdagen den 13 augusti kl 17:00.

Foto: Emila Bergmark-Jiménez
Foto: Emila Bergmark-Jiménez
Foto: Emila Bergmark-Jiménez
Foto: Emila Bergmark-Jiménez

I december 2002 mötte Emilia Bergmark Jiménez sin farmor Vicenta Jiménez för första gången i Caracas, Venezuela. Utställningen Querida Abuela / älskade farmor är bilder från deras första möte och senare resor som Emilia har gjort för att hälsa på sin familj.

I utställningen finns bilder av omedelbar närhet utan reservation men Emilia betraktar även farmodern på avstånd, mystisk och upphöjd som en ikon. Querida Abuela / Älskade farmor är en bildberättelse om kärlek och närhet, om familj och främlingskap. Det är också en berättelse om de frågor fotografiet ställer angående representation och minne. Om det som blir kvar av de människor vi älskar.

Emilia Bergmark- Jiménez (född 1982) är frilansfotograf från Stockholm. Hon är utbildad vid Fotoskolan i Gamleby och Högskolan för fotografi i Göteborg. Emilia har tidigare haft utställningar på Galleri Kontrast, Stockholms Fotoantikvariat, Arbetets museum i Norrköping, Centrum för Fotografi i Stockholm, Arkivhuset i Smedjebacken och på Fotomässan i Stockholm och Göteborg.

För mer information om Emilia:
http://www.annaemilia.se
http://www.kamerabild.se/Kameran-blev-vagen-till-familjen-1.34709.html
http://www.hajbloggen.tumblr.com

 


sidfotslinje
Galleri London, Fyris Torg, Uppsala