Fotografer som filmar
23 november kl. 19:00-21:00

Välkommen till Slottsbiografen i Uppsala tisdagen den 23 november klockan 19.00-21.00.

Galleri London har bjudit in Markus Marcetic, Mattias J. Skoglund och Niklas Johansson, tre föreläsare på temat filmande fotografer.

De berättar om sitt arbete och hur de filmar med stillbildskameror.

Fri entré

Niklas Johansson är aktuell med långfilmen "I rymden finns inga känslor" som hade premiär över hela landet i september 2010. Niklas har jobbat som filmfotograf sedan han gick ut gymnasiet i Uppsala och jobbar nu i Stockholm som filmfotograf.

Niklas kommer att berätta om att filma med stillbildskameror, 5D 7D.

Han visar exempel från produktioner för TV och webb, gjorda med stillbildkameror.

Skillnaden mellan 35, RED, stillbildkameror och andra kameror, bildkvalité och optik.

Mattias J. Skoglund var tidigare producent på Svensk Filmindustri där han bland annat producerade den prisvinnande tv-serien Labyrint och långfilmen Mamma Mu som tävlade vid Berlins filmfestival.

Markus Marcetic är en av Sveriges mest meriterade dokumentärfotografer med uppdrag åt Le Monde, Stern, Independent, Discovery och Dagens Nyheter. Markus har vunnit flertal priser i Årets Bild och uttagits till prestigefyllda Visa pour l’image.

Markus och Mattias driver tillsammans produktionsbolaget INLAND FILM och under sommaren 2010 har de spelat in sin första långfilm, LOSERS. Filmen planeras ha premiär under sommaren 2011 och filmades med Canon 5D markII, HDSLR-kameror.

OM FILMEN

LOSERS

Borlänge, 1992.

Åsa börjar närma sig 40-årsåldern. Hon är singel, har inga barn och är ganska ensam men drömmer om kärlek och äventyr. I sitt arbete på arbetsförmedlingen håller hon i en "starta eget"-kurs för arbetslösa ungdomar. Hon attraheras starkt av en av eleverna, den 21-årige Jonas.

Åsa bestämmer sig för att ta med ungdomarna på en vildmarkshajk under förevändningen att testa Jonas företagsidé i praktiken.

Filmen utspelar sig i början av 1990-talet, en period med många likheter och paralleller till nutiden. I sviterna av en ekonomisk kris är ungdomsarbetslösheten rekordhög, ett främlingsfientligt parti sig in i riksdagen, en galning skjuter på människor med invandrarbakgrund, hela samhället går mot ett mer individcentrerat klimat där jaget anses viktigare än kollektivet.

Berättelsen följer sju arbetslösa ungdomar och deras lärare under en tre dagars hajk i Dalarnas djupa skogar. Under hajken kommer de alla till insikt om att de är djupare än deras respektive stereotyp.

Liksom generationsfilmen Breakfast Club är Losers inspelad i sekvens. Men där den filmen stannar i skolans värld adderar vår film, så somDen Sista Färden och Flugornas Herre, en fysisk kamp för överlevnad och använder naturen som spelplats för att utkristallisera en social konflikt och tematik.

Losers produceras av Inland Film i samproduktion med Film i Dalarna/Konsulent Daniel Wallentin och i samarbete med Peace & Love/Musikansvarig Jesper Heed, Borlänge Kommun och en rad dalabaserade företag och organisationer.

Genre: drama

Format: långfilm, HD, ca 90 min

Inspelning: sommar 2010, planerad leverans vår 2011

Målgrupp: 18-45.

Välkomna

 

 


sidfotslinje
Galleri London, Fyris Torg, Uppsala